Når du reiser ut på golfreiser er da planen din å slå baller hver eneste dag, eller ønsker du litt variasjon i spillingen? Selv om du elsker sporten, kan det kanskje bli litt kjedelig i lengden å spille på samme måte hele tiden. Litt variasjon skader aldri, samtidig som det er faktisk er en flott måte å friske opp golfspillet på og gjøre det til noe helt annet.

golf_300867482

De fleste av oss er stort sett vant med å spille golf alene, altså mot andre deltakere hvor du konkurrerer på egenhånd. Da kan du også ha godt av å forsøke deg på et nytt spill, hvor du spiller sammen med en partner, mot en annen duo. Det eneste du trenger for å spille Foursome er altså fire spillere. Dere har fortsatt bare en ball, men dere må annenhver gang på banen, og ikke nok med det: Annenhvert slag du tar må treffe utenfor eller innenfor banen. For nybegynnere kan det være morsomt å spille «foursome», fordi du kan få gode råd og ha noen å snakke med i løpet av spillet.

Hvis reglene over etter hvert kan bli litt kompliserte og at man ønsker å treffe banen hver gang man slår, så er det også lov å lage en egen variant, så lenge man er enige om reglene. Det beste er å ta utgangspunkt i eksisterende regler, så å ta en ekstra titt på disse er nok en god idé. I tillegg er det viktig å balansere reglene, og balanse er det oddsselskapene som er eksperter på. Du bør besøke nettsidene til ComeOn, som har en god oversikt over både fakta og regler om odds på golf og er også tilgjengelig som en app.

Det å gå gjennom 21 hull på en golfbane kan både være ensomt og ensformig. Derfor er det flere fordeler ved å spille sammen med andre. Man kan lage interne konkurranser på hvert hull og ha det sosialt sammen.